Βιογραφικό

O Δημήτρης Καρέτσος γεννήθηκε στις 5 Ιανουαρίου 1960 στην Αθήνα. Είχε την πρώτη του επαφή με το άθλημα “τυχαία” το 1975 σε ένα στοίχημα με τα ξαδέλφια του.

Κατέκτησε το πρώτο του Πανελλήνιο Πρωτάθλημα το 1984 και συνολικά κατέκτησε 15 Πρωταθλήματα.

Συμμετείχε για πρώτη φορά σαν παίκτης στην Εθνική Ομάδα το 1989 στην Βαρκελώνη.

Κατέκτησε το πρώτο του μετάλλιο στου Πανευρωπαϊκούς του Σαν Μαρίνο το 1991 και ακολούθησαν 3 ακόμα χάλκινα το 2002 στην Ολλανδία, 2004 και 2010 στην Τουρκία

Κατέκτησε 4 χρυσά μετάλλια στους 1ους Μεσογειακούς στην Κύπρο το 1994 και συνολικά 19 μετάλλια από τα οποία 10 χρυσά στις 5 διοργανώσεις Μεσογειακών αγώνων που αγωνίστηκε.

Κατέκτησε το Χάλκινο μετάλλιο με την Εθνική Ανδρών στο Πανευρωπαϊκό του 2007 στην Αυστρία.

Έκανε το πρώτο του επίσημο 300άρι στην Κηφισιά το 1995 και ακολούθησαν πολλά από τότε.

Κατέκτησε σαν προπονητής το χρυσό μετάλλιο με την ομάδα Junior στο Πανευρωπαϊκό του 2007 στην Ελλάδα.

Σαν προπονητής έχει κερδίσει τον σεβασμό και την αναγνώριση μεγάλων προσωπικοτήτων του Αθλήματος από όλο τον κόσμο. Φίλοι του από όλο τον κόσμο, μιλούν μόνο με αγάπη και σεβασμό για αυτόν.

Είχε μια μοναδική προσωπικότητα, ατελείωτες γνώσεις και βαθιά θέληση να βοηθά νέους παίκτες. Είχε το “χάρισμα” να μεταμορφώνει τα νέα ταλέντα σε ολοκληρωμένους παίκτες.

Ο Δημήτρης Καρέτσος ήταν πατέρας τριών παιδιών, του Θανάση της Ελισσάβετ και του Γιάννη.

 

“Γνωρίζοντας το πάθος που διακρίνει τους Έλληνες αλλά και το πείσμα τους νομίζω ότι το μπόουλινγκ μας ταιριάζει απόλυτα. Είμαι σίγουρος ότι το μέλλον του ελληνικού μπόουλινγκ θα είναι πολύ καλύτερο.” Δημήτρης Καρέτσος