Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη

Η Θεσσαλονίκη είναι δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στην Ελλάδα, με πληθυσμό που ξεπερνάει το 1.000.000 και ήταν πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το έτος 1997 στο πλαίσιο του θεσμού »European Cities of Culture».

Η Θεσσαλονίκη διαθέτει πλούσια καλλιτεχνική και πολιτιστική ατζέντα, συναρπαστική νυχτερινή ζωή, ιδιαίτερες προτάσεις γευσιγνωσίας και μεγάλη εμπορική αγορά.

Πολλές εθνικότητες και διαφορετικές κουλτούρες έχουν σημαδέψει την Θεσσαλονίκη και οι επιρροές τους είναι φανερές στο πέρασμα των αιώνων, μέσα από την αρχιτεκτονική της πόλης.

Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, με μακρά παράδοση ως το εμπορικό λιμάνι που συνδέει την Ευρώπη με την Μέση Ανατολή, αποτελεί μέχρι σήμερα κομβικό σημείο για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Ο κοσμοπολίτικος αέρας των κατοίκων και η ειλικρινής διάθεση για φιλοξενία,  γίνεται αμέσως αισθητός από τον επισκέπτη.

Το ιδανικό σημείο για να ξεκινήσετε την περιήγηση της πόλης είναι η παλιά παραλία με τον εμβληματικό λευκό Πύργο, τα εξαιρετικά καφέ και καταστήματα, ενώ το ηλιοβασίλεμα πραγματικά θα σας μαγέψει.

Τα κάστρα, το εμπορικό κέντρο, τα μουσεία, τα βυζαντινά μνημεία και οι μοναδικής ομορφιάς εκκλησίες, δεν θα σας αφήσουν στιγμή να βαρεθείτε.

Μια καλή ιδέα είναι ο περίπατος ή η διαδρομή με ποδήλατο από το λιμάνι μέχρι το Μέγαρο Μουσικής.  Θα έχετε την ευκαιρία να δείτε τον Λευκό Πύργο, το Θέατρο, το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και τα νέα πάρκα της παραλίας.

Τα μεζεδοπωλεία, τα εστιατόρια και οι ταβέρνες της Θεσσαλονίκης, θα σας οδηγήσουν σε ένα ονειρικό γευστικό ταξίδι. Πολλές οι επιρροές της πόλης, πολλές και διαφορετικές οι συνταγές.

Όσον αφορά την νυκτερινή ζωή της πόλης, είναι τα ατελείωτα τα άρθρα από περιοδικά και ταξιδιωτικούς οδηγούς για τις επιλογές και για έναν απλό λόγο. Τα βράδια στην Θεσσαλονίκη, μια πόλη που σφύζει από ζωή, ο επισκέπτης μπορεί να βρει δεκάδες επιλογές διασκέδασης.