Format, Rules & Dressing

Format, Rules & Dressing

Προκριματικά Ατομικού (squad)

Η προκριματική φάση θα διεξαχθεί από το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου έως και το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018. To κάθε γκρουπ (squad), θα αποτελείται από μέχρι και 20 συμμετέχοντες (2 ανά διάδρομο).

 

Συμμετοχές – Κατάταξη

Ο κάθε συμμετέχοντας θα αγωνιστεί σε πέντε (5) παιχνίδια (entry) και έχει δικαίωμα να συμμετέχει με απεριόριστες επανασυμμετοχές (re-entry).

Το καλύτερο σετ πέντε (5) παιχνιδιών, το οποίο θα επιτύχει ο κάθε συμμετέχοντας θα τον τοποθετήσει στην τελική κατάταξη από την οποία θα προκύψουν και οι συμμετέχοντες στην τελική φάση της διοργάνωσης.

 

Τοποθέτηση στους διαδρόμους και αλλαγές διαδρόμων

Τοποθέτηση στους διαδρόμους: Με κλήρωση
Άτομα ανά διάδρομο στα squad: 2
Μέγιστη συμμετοχή ανά squad: 20 άτομα
Συχνότητα αλλαγής διαδρόμων: Ανά 1 παιχνίδι
Τρόπος αλλαγής: Οι αθλητές που αγωνίζονται σε διάδρομο δεξιά μετακινούνται δεξιά και οι αθλητές που αγωνίζονται σε διάδρομο αριστερά, μετακινούνται αριστερά. Μετακίνηση 2 διαδρόμους.

 

Κατηγορία

Ο κάθε συμμετέχοντας θα τοποθετηθεί σε μια από τις τρεις κατηγορίες, Α-Β-C, σύμφωνα με τον επίσημο μέσο όρο (ΜΟ), τον οποίο έχει επιτύχει τους τελευταίους 12 μήνες, με τουλάχιστον 24 παιχνίδια, στην Ομοσπονδία που αγωνίζεται.

Ο ΜΟ θα πρέπει να αποδεικνύεται με επίσημο έγγραφο της Ομοσπονδίας ή θα πρέπει να εμφανίζεται στην επίσημη ιστοσελίδα της.

Αθλητές οι οποίοι δεν έχουν συμπληρώσει τα τελευταία 2 χρόνια τα απαραίτητα επίσημα παιχνίδια, θα τοποθετούνται στην Β’ κατηγορία, εκτός από Αθλητές οι οποίοι έχουν διατελέσει μέλη Εθνικών Ομάδων, οι οποίοι θα τοποθετούνται στην Α’ κατηγορία.

Συμμετέχοντες χωρίς αγωνιστική παρουσία, θα τοποθετούνται στην C’ κατηγορία.

Οι κατηγορίες βάση των Μέσων Όρων για το τουρνουά Brunswick Dimitris Karetsos, ορίζονται από τον παρακάτω πίνακα:

Κατηγορίες

ΣυμμετέχοντεςΚατηγορίαΜ.Ο.
ΓυναίκεςA175 +
ΓυναίκεςB174,99 - 150
ΓυναίκεςC< 150
ΆνδρεςA190 +
ΆνδρεςB189,99 -170
ΆνδρεςC< 170

 

Handicap

Θα δοθεί handicap σε όλους τους συμμετέχοντες εκτός από αυτούς της Α’ Κατηγορίας Ανδρών, όπως παρακάτω:

Handicap

ΣυμμετέχοντεςΚατηγορίαHandicap
ΓυναίκεςA8
ΓυναίκεςB15
ΓυναίκεςC20
ΆνδρεςB8
ΆνδρεςC12

Η Επιτροπή Διοργάνωσης διατηρεί το δικαίωμα να αρνηθεί την τοποθέτηση στην Β ή Γ κατηγορία, βασισμένη σε προηγούμενα αποτελέσματα που έχουν επιτευχθεί στην διοργάνωση.

Πρόκριση στην τελική φάση

Στην τελική φάση του τουρνουά προκρίνονται 36 συμμετέχοντες και η πρόκριση επιτυγχάνετε με το καλύτερο σύνολο στα 5 παιχνίδια με handicap, όπως παρακάτω:

Πρόκριση για τους 23 κορυφαίους 

Η κάλυψη των 23 θέσεων θα προκύψει από το υψηλότερο σκορ στα πέντε (5) παιχνίδια με handicap, ανεξαρτήτως ημέρας ή squad, σε όλη την προκριματική φάση, δηλαδή από 1 έως 8 Σεπτεμβρίου 2018 και στα squad 1-25.

Σε περίπτωση ισοβαθμίας στην τελική κατάταξη, την υψηλότερη θέση καταλαμβάνει ο συμμετέχοντας με το μεγαλύτερο τελευταίο παιχνίδι (5ο). Αν και πάλι προκύψει ισοβαθμία, θα υπολογιστεί το προηγούμενο παιχνίδι (4ο)  κ.ο.κ.

Προκρίσεις μέσω των Squad 1-16

Η κάλυψη των 9 θέσεων θα προκύψει από το υψηλότερο ημερήσιο σκορ στα πέντε (5) παιχνίδια με handicap, στα squad 1-16, όπως παρακάτω:

Προκρίσεις από τα Squad 1-16

ΗμερομηνίαSquadΘέσεις
01.09.20181-32
02.09.20184-62
03-04.09.20187-92
05.09.201810-111
06-07.09.201812-162

Σε περίπτωση που το σύνολο κορινών ενός συμμετέχοντα ο οποίος έχει επιτύχει την πρόκριση του από τον παραπάνω πίνακα, τον κατατάσσει παράλληλα και στους 23 κορυφαίους της λίστας, τότε την θέση του στις προκρίσεις μέσω των squad 1-16 καταλαμβάνει ο συμμετέχοντας με τον δεύτερο υψηλότερο σκορ την συγκεκριμένη ημέρα.

 

Desperado

Από το desperado squad θα καλυφθούν οι τελευταίες 4 θέσεις. Δεν θα προηγηθεί συντήρηση διαδρόμων.

Σε περίπτωση ισοπαλίας για την 4η θέση στο desperado squad, την θέση θα καταλάβει ο συμμετέχοντας που θα προκύψει μετά από  1 μπαλιά roll-off σε ένα πλήρες set κορινών.

 

 Τελική κατάταξη προκριματικών

Η τελική κατάταξη των προκριματικών, θα διαμορφωθεί μετά την ολοκλήρωση και του τελευταίου squad.

Οι συμμετέχοντες θα τοποθετηθούν σε σειρά ανάλογα με τις κορίνες που έχουν επιτύχει στην προκριματική φάση, άσχετα από την ημέρα που προκρίθηκαν.

Σε περίπτωση ισοπαλίας, την υψηλότερη θέση καταλαμβάνει ο συμμετέχοντας με το μεγαλύτερο τελευταίο παιχνίδι (5ο). Αν εξακολουθεί να υπάρχει ισοβαθμία, θα μετρήσει το προηγούμενο παιχνίδι κ.ο.κ.

Στις θέσεις 33-36 θα τοποθετηθούν οι τέσσερις πρώτοι παίκτες από τη διαδικασία του Desperado.

Οι συμμετέχοντες οι οποίοι τερμάτισαν στις θέσεις 5-16  της τελικής κατάταξης, θα προκριθούν στην 2η φάση του τελικού.

Οι συμμετέχοντες οι οποίοι τερμάτισαν στις θέσεις 1-4  (4) της τελικής κατάταξης, θα προκριθούν στην 3η φάση του τελικού.

Όλοι οι υπόλοιποι συμμετέχοντες θα αγωνιστούν στην 1η φάση του τελικού.

 

Τελικός

1η  Φάση (20 Αθλητές)

Οι 20 Αθλητές που βρίσκονται στις θέσεις 17 – 36, θα αγωνιστούν σε 3 παιχνίδια σύνολο κορινών με handicap,χωρίς να προσμετρούνται οι κορίνες που έχουν επιτύχει στην προκριματική φάση. Σε περίπτωση ισοπαλίας σε θέσεις που επηρεάζουν ποιος αθλητής προκρίνεται στην επόμενη φάση, η ισοπαλία θα λύνεται με roll off 9ου και 10ου frame. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις ισχύει ότι και στα προκριματικά. Αλλαγή διαδρόμων θα υπάρχει μετά από κάθε παιχνίδι.Οι αριστεροί διάδρομοι 4 διαδρόμους αριστερά και οι δεξιοί 4 δεξιά.

Οι πρώτοι 8 θα προκριθούν στην 2η φάση.

Οι 12 συμμετέχοντες που δεν θα προκριθούν, θα καταλάβουν τις θέσεις 25-36 της κατάταξης του τουρνουά, ανάλογα με την θέση τους στην τελική φάση 1.

2η Φάση (20 Αθλητές)

Οι 8 Αθλητές που προκρίθηκαν από την 1η φάση και οι Αθλητές που βρίσκονται στις θέσεις 5-16, θα αγωνιστούν σε 3 παιχνίδια σύνολο κορινών με handicap, χωρίς να προσμετρούνται οι κορίνες που έχουν επιτύχει στις προηγούμενες φάσεις. Σε περίπτωση ισοπαλίας σε θέσεις που επηρεάζουν ποιος αθλητής προκρίνεται στην επόμενη φάση, η ισοπαλία θα λύνεται με roll off 9ου και 10ου frame. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις ισχύει ότι και στα προκριματικά. Αλλαγή διαδρόμων θα υπάρχει μετά από κάθε παιχνίδι.Οι αριστεροί διάδρομοι 4 διαδρόμους αριστερά και οι δεξιοί 4 δεξιά.

Οι πρώτοι 12 θα προκριθούν στην 3η φάση.

Οι 8 συμμετέχοντες που δεν θα προκριθούν, θα καταλάβουν τις θέσεις 17-24 της κατάταξης του τουρνουά, ανάλογα με την θέση τους στην τελική φάση 2.

Αντιστοίχιση της φάσης 3 και 4

Ο συμμετέχοντας που βρίσκεται στην υψηλότερη θέση αντιμετωπίζει τον συμμετέχοντα στην χαμηλότερη θέση, ο συμμετέχοντας στην δεύτερη υψηλότερη θέση αντιμετωπίζει τον συμμετέχοντα στην δεύτερη χαμηλότερη θέση κ.ο.κ.

3η Φάση (16 Αθλητές)

Οι 12 Αθλητές που προκρίθηκαν από την 2η φάση και οι Αθλητές που βρίσκονται στις θέσεις 1 – 4, θα σχηματίσουν 8 ζευγάρια ανάλογα με την κατάταξή τους. Κάθε ζευγάρι θα αγωνιστεί σε 2 παιχνίδια και νικητής κάθε ζευγαριού θα ανακηρυχθεί αυτός με το καλύτερο σύνολο κορινών (με handicap).  Σε περίπτωση ισοπαλίας στην 3η φάση, ο αθλητής που προκρίνεται θα προκύψει μετά από  1 μπαλιά roll-off σε ένα πλήρες set κορινών.

Οι 8 νικητές των ζευγαριών  θα προκριθούν στην 4η φάση.

Οι 8 συμμετέχοντες που δεν θα προκριθούν, θα καταλάβουν τις θέσεις 9-16 της κατάταξης του τουρνουά, ανάλογα με την θέση τους στην κατάταξη.

4η Φάση (8 Αθλητές)

Από τους 8 νικητές των ζευγαριών της 3ης φάσης, θα σχηματίσουν 4 ζευγάρια ανάλογα με την κατάταξή τους. Κάθε ζευγάρι θα αγωνιστεί σε 2 παιχνίδια και νικητής κάθε ζευγαριού θα ανακηρυχθεί αυτός με το καλύτερο σύνολο κορινών (με handicap).  Σε περίπτωση ισοπαλίας στην 3η φάση, ο αθλητής που προκρίνεται θα προκύψει μετά από  1 μπαλιά roll-off σε ένα πλήρες set κορινών.

Οι 4 νικητές των ζευγαριών  θα προκριθούν στην 4η φάση.

Οι 4 συμμετέχοντες που δεν θα προκριθούν, θα καταλάβουν τις θέσεις 5-8 της κατάταξης του τουρνουά, ανάλογα με την θέση τους στην κατάταξη.

5η Φάση – Τελικός

Οι τέσσερις κορυφαίοι συμμετέχοντες, όπως προέκυψαν από τις προηγούμενες 4 φάσεις και ανάλογα με την κατάταξή τους, θα αγωνιστούν σε 3 ματς τύπου σκάλας, με handicap,  όπως παρακάτω:

Match 1

Ο συμμετέχοντας που κατέλαβε την 4η καλύτερη θέση στα προκριματικά και ο συμμετέχοντας που κατέλαβε την 3η καλύτερη θέση στην κατάταξη θα αγωνιστούν σε ένα παιχνίδι.

Ο ηττημένος θα καταταγεί στην 4η θέση.

Match 2

Ο νικητής του Match 1, θα αγωνιστεί με τον συμμετέχοντα που κατέλαβε την 2η καλύτερη θέση στην κατάταξη, σε ένα παιχνίδι.

Ο ηττημένος θα καταταγεί στην 3η θέση.

Match 3

Ο νικητής του Match 2, θα αγωνιστεί με τον συμμετέχοντα που κατέλαβε την 1η καλύτερη θέση στην κατάταξη, σε ένα παιχνίδι.

Ο ηττημένος θα καταλάβει την 2η θέση.

Ο νικητής θα λάβει την 1η θέση στο Brunswick Dimitris Karetsos Tournament 2018.

 

Σε περίπτωση ισοπαλίας στην 5η φάση, ο αθλητής που προκρίνεται ή θα καταλάβει την 1η θέση, θα προκύψει μετά από  1 μπαλιά roll-off σε ένα πλήρες set κορινών.

Απόντες συμμετέχοντες από τους τελικούς

Σε περίπτωση απουσίας συμμετέχοντα από την τελική φάση, αυτός δεν αντικαθιστάτε. Οι συμμετέχοντες που απουσιάζουν, θα καταλάβουν τις τελευταίες θέσεις της κατάταξης, σύμφωνα με την θέση τους στην τελική κατάταξη των προκριματικών.

Λάδωμα / Oil Pattern

dk2018_pattern

DK2018_oil_pattern.pdf